Frambozenexplosie Muffins

Frambozenexplosie Muffins

Frambozenexplosie Muffins

Deze luchtige frambozenexplosie muffins zijn gevuld met sappige frambozen en afgetopt met een romige slagroomtoef – perfect voor iedere gelegenheid!
Porties: 24 personen
inclusief baktijd en afkoelen 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 blikken frambozen à 75 g of 4 bakjes verse frambozen
  • 2 pakken mix voor muffins 300 g per pak
  • 250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
  • 6 eieren
  • 1 spuitbus slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
  • Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat.
  • Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad.
  • Voeg de muffinmix toe en mix verder op de laagste stand.
  • Breek de eieren in een apart bakje en voeg ze toe aan het beslag.
  • Mix tot het een glad beslag is geworden.
  • Mix nog een minuut op de hoogste stand.
  • Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.
  • Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze afkoelen.
  • Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
  • Geniet van deze heerlijke frambozenexplosie muffins

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Deze muffins zijn perfect als traktatie bij de koffie of als onderdeel van een zomerse brunch.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende rosé, zoals een Prosecco Rosé, past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze muffins.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden