Frambozenexplosie Muffins
Ingrediënten
- 4 blikken frambozen à 75 g of 4 bakjes verse frambozen
- 2 pakken mix voor muffins pak à 300 g
- 250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
- 6 eieren
- 1 spuitbus slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
- Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat.
- Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad.
- Voeg de muffinmix toe en mix verder op de laagste stand.
- Breek de eieren in een apart bakje en voeg ze toe aan het beslag.
- Mix tot het een glad beslag is geworden.
- Mix nog een minuut op de hoogste stand.
- Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.
- Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.
- Laat ze afkoelen.
- Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
- Geniet van deze heerlijke frambozenexplosie muffins
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte mousserende rosé, zoals een Prosecco Rosé, past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze muffins.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 14 g