Frambozenijs met Filodeeg Driehoekjes
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 pakje diepvries fillobladerdeeg
- 2 eetlepels suiker
- 300 g diepvriesframbozen
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels volle yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter.
- Snijd met een scherp mes de bovenste 2 lagen van het bevroren fillobladerdeeg af op de vouwrand.
- Leg de rest van het deeg terug in de vriezer (wordt niet verder gebruikt).
- Snijd het deeg in 8 driehoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk het deeg met gesmolten boter en bestrooi met suiker.
- Bak het deeg in het midden van de oven gedurende 5 minuten, of tot het goudbruin is.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verwarm in een steelpannetje 100 g frambozen met de sinaasappellikeur zachtjes tot ze lauwwarm zijn.
- Pureer in een keukenmachine de rest van de bevroren frambozen met honing en yoghurt tot een glad mengsel.
- Schep met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes van het frambozenijs en verdeel over vier dessertbordjes.
- Schenk de warme frambozen ernaast, steek de filodeegdriehoekjes in het ijs en serveer het dessert onmiddellijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit dessert kan goed worden gecombineerd met een lichtzoete mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn harmonieert met de zoete smaak van de honing en de frambozen, terwijl de bubbels zorgen voor een verfrissend contrast.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 24 g