Franse aardappelsalade met ham en frisse bleekselderij

Een rustieke en uitnodigende presentatie van een Franse aardappelsalade met ham en bleekselderij. Het gerecht bestaat uit aardappelschijfjes, dunne bleekselderijringen en hamreepjes, gemengd met een romige dressing van slagroom, citroensap en crème fraîche. De salade is gegarneerd met selderijblad en geserveerd in een elegante keramieken schaal op een rustieke houten tafel. De setting bevat verse bleekselderij, een linnen servet en een glas witte wijn, alles verlicht door zacht, natuurlijk licht.

Franse aardappelsalade met ham en frisse bleekselderij

Een klassieke Franse aardappelsalade met malse ham, knapperige bleekselderij en een romige dressing. Perfect als bijgerecht of lichte lunch!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 750 g kleine ongeschilde aardappels
  • 2 el azijn of witte wijnazijn
  • 125 g dikke plakken achterham
  • 125 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • 2 el crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes.
  • Bewaar het selderijblad.
  • Leg de bleekselderijboogjes in een kom met ijskoud water en ijsblokjes om ze knapperig te maken.
  • Boen de aardappels schoon en kook ze in een bodempje gezouten water gedurende 15-20 minuten.
  • Giet de aardappels af, laat iets afkoelen en pel ze.
  • Snijd in dikke plakjes en doe in een kom.
  • Giet azijn over de warme aardappels en bestrooi met zout en peper.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Laat de bleekselderij uitlekken en dep droog met een theedoek.
  • Klop de slagroom met een mixer half stijf en voeg al kloppend citroensap toe.
  • Klop de crème fraîche en mosterd erdoor.
  • Voeg voorzichtig de bleekselderij, ham en slagroomdressing toe aan de aardappels en meng alles goed.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel over borden en garneer met selderijblad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een knapperig stokbroodje en een glas droge witte wijn voor een complete Franse ervaring.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de smaken van de aardappelsalade mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden