Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert
Equipment
- Serveerborden
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
- 8 eieren
- 1 doosje camembert kaas 240 g, in blokjes
- 6 sneetjes donker volkorenbrood
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paprika en courgette omscheppend gedurende 5 minuten.
- Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Houd de groenten warm op laag vuur.
- Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een kwart van het eimengsel tot een omelet.
- Herhaal dit proces met de rest van het eimengsel en de olie, zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
- Houd de omeletten warm in aluminiumfolie.
- Leg de omeletten op vier borden.
- Schep de groenten op de onderste helft van de omeletten en verdeel de camembert erover.
- Vouw de omeletten over de vulling en serveer met volkorenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige boerenomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas.Voedingswaarden
Calories: 585 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 28 g | Vet: 42 g | Zout: 1.9 mg | Sugar: 9 g