Franse groentetaart met rauwe ham
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Bekleed de bodem en randen van een lage taart- of quichevorm (24 cm ø) met het croissantdeeg.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroenten in ± 5 minuten al omscheppend beetgaar.
- Roer de oregano, olijven, peper en zout naar smaak door de groenten.
- Schep de groenten op de deegbodem en verdeel de plakjes ham ertussen.
- Klop de eieren los en roer de crème fraîche en geraspte kaas erdoor.
- Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten.
- Snijd de groententaart in punten en serveer warm.
- Lekker met krulsla melange met knoflook-kruidencroutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Huiswijn Rosé