Franse Kippenbouten in Romige Tomatensaus
Deze Franse kippenbouten worden langzaam gegaard in een kruidige tomatensaus met romige Boursin. Een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Ingrediƫnten
Instructies
- Maak de kippenbouten schoon en wrijf ze in met zout en peper.
- Breng in een grote pan 1,5 liter water aan de kook en voeg de tomaten met sap en de bouillonblokjes toe.
- Voeg de gesneden uien toe en breng het geheel aan de kook.
- Leg de kippenbouten en de knoflookteentjes in de pan en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
- Roer de verse peterselie en de Boursin Cuisine door de saus en laat het nog 10 minuten zachtjes op het vuur staan.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperige ciabatta om de heerlijke saus op te dippen.Wijnadvies:
Een Franse Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 55 g | Vet: 28 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 7 g