Franse Kippenbouten in Romige Tomatensaus

Franse Kippenbouten in Romige Tomatensaus

Franse Kippenbouten in Romige Tomatensaus

Deze Franse kippenbouten worden langzaam gegaard in een kruidige tomatensaus met romige Boursin. Een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 4 kippenbouten
  • 1 blik tomaten met sap
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 uien in ringen
  • 4 teentjes knoflook gepeld
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • 1,5 l water
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Maak de kippenbouten schoon en wrijf ze in met zout en peper.
  • Breng in een grote pan 1,5 liter water aan de kook en voeg de tomaten met sap en de bouillonblokjes toe.
  • Voeg de gesneden uien toe en breng het geheel aan de kook.
  • Leg de kippenbouten en de knoflookteentjes in de pan en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
  • Roer de verse peterselie en de Boursin Cuisine door de saus en laat het nog 10 minuten zachtjes op het vuur staan.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperige ciabatta om de heerlijke saus op te dippen.

Wijnadvies:

Een Franse Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 55 g | Vet: 28 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden