Franse Macarons met Dulce de Leche Vulling
Verwen jezelf met verfijnde Franse macarons, gevuld met heerlijke Dulce de Leche voor een zoete en romige ervaring.
Equipment
- Thermometer
- spuitzakken,
- Bakplaten
Ingrediënten
Voor de Amandelbasis:
- 300 g amandelen
- 300 g poedersuiker
- 120 g eiwit
Optioneel:
- Kleurstof poeder
- Voor de Eiwitten:
- 300 g suiker
- 75 g water
- 120 g eiwit
Voor de Dulce de Leche:
- 1 blik gecondenseerde melk
Instructies
- Plaats het blikje gecondenseerde melk in een geperforeerde stoomovenpan en laat het 2,5 tot 3 uur stomen op 100°C.
- Laat het daarna afkoelen.
- Draai de amandelpoeder en poedersuiker fijn en zeef het.
- Voeg het eiwit toe aan het mengsel en meng tot een dikke pap.
- Voeg eventueel kleurstof (poeder) toe.
- Verwarm de oven voor op 125°C en bereid bakplaten met bakpapier voor.
- Breng in een pan de suiker met water aan de kook tot 120°C op laag vuur.
- Begin met het kloppen van het eiwit zodra de suiker 115°C bereikt heeft.
- Zet de pan even in koud water om het kookproces te stoppen.
- Voeg het suikerwater druppelsgewijs toe aan het draaiende mengsel in de keukenmachine, maar vermijd de garde.
- Laat het suikerwater draaien tot ongeveer 50°C.
- Meng het eiwit met het amandelmengsel en spatel goed door.
- Spuit de macarons op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen.
- Laat ze ongeveer 30 minuten staan om te drogen, zodat er een huidje gevormd wordt.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 125°C met de crisp-functie aan.
- Bak de macarons gedurende ongeveer 20 minuten.
- Laat de macarons afkoelen op een rooster nadat ze klaar zijn.
- Roer de Dulce de Leche los en doe het in een spuitzak.
- Spuit een kleine dop op de onderkant van een macaron en druk de onderkant van een andere macaron ertegenaan zodat de vulling mooi tot aan de rand komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g