Franse Macarons met Dulce de Leche

Porties: 6 Stuks
(inclusief wachttijd voor Dulce de Leche) 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Amandelbasis:

  • 300 gram amandelen
  • 300 gram poedersuiker
  • 120 gram eiwit

Optioneel:

  • kleurstof poeder

Voor de Eiwitten:

  • 300 gram suiker
  • 75 gram water
  • 120 gram eiwit

Voor de Dulce de Leche:

  • 1 blik gecondenseerde melk

Instructies

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk in een geperforeerde stoomovenpan en laat het 2,5 tot 3 uur stomen op 100°C.
  • Laat het daarna afkoelen.
  • Draai de amandelpoeder en poedersuiker fijn en zeef het.
  • Voeg vervolgens het eiwit toe en meng tot een dikke pap.
  • Voeg eventueel kleurstof (poeder) toe.
  • Verwarm de oven voor op 125°C en bereid bakplaten met bakpapier voor.
  • Breng in een pan de suiker met water aan de kook tot 120°C op half vermogen/laag vuur.
  • Begin met het kloppen van het eiwit zodra de suiker 115°C bereikt heeft.
  • Houd de suikerpan even in koud water om het kookproces te stoppen.
  • Laat het suikerwater druppelsgewijs in de draaiende keukenmachine vallen, maar vermijd de garde.
  • Laat het suikerwater draaien tot ongeveer 50°C.
  • Meng het eiwit met het amandelmengsel en spatel goed door.
  • Spuit de macarons op het bakpapier met voldoende ruimte ertussen.
  • Laat ze ongeveer 30 minuten staan om te drogen, zodat er een huidje gevormd wordt.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 125°C met de crisp-functie aan.
  • Bak de macarons gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Laat de macarons afkoelen op een rooster nadat ze klaar zijn.
  • Roer de Dulce de Leche los en doe het in een spuitzak.
  • Spuit een kleine dop op de onderkant van een macaron en druk de onderkant van een andere macaron ertegenaan zodat de vulling mooi tot aan de rand komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer ook eens gecondenseerde melk met kokos, verkrijgbaar in de toko. Hoe langer de tijd, hoe meer de gecondenseerde melk karamelliseert.

Wijnadvies:

Deze zoete lekkernijen worden vaak geserveerd met een licht mousserende witte wijn, zoals een Moscato d'Asti. Het verfrissende en fruitige karakter van de wijn vormt een perfecte combinatie met de zoete Dulce de Leche-vulling van de macarons.
 
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch