Franse Mosselen in Romige Wijnsaus

Mosselen en Français

Franse Mosselen in Romige Wijnsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 2 uien
  • 1 prei
  • ½ liter water
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • Zout naar smaak
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper naar smaak
  • Vloeibare zoetstof naar smaak
  • ½ glas rode Bordeaux
  • Verse peterselie gehakt
  • Verse bieslook fijngehakt

Instructies

  • Schil de uien en snipper ze.
  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in stukken van 1 cm dik.
  • Breng het water met de wijnazijn aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de uien, prei, laurierblad, kruidnagels, zout en karwijzaadjes toe en laat het geheel opkoken.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 10-15 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Haal ze uit de schelpen en houd ze warm in een voorverwarmde schaal.
  • Laat het kookvocht in de pan in 15 minuten tot de helft inkoken.
  • Plet het teentje knoflook met zout.
  • Bak het in de boter lichtgeel.
  • Bestuif met bloem en bak al roerende tot het lichtbruin is.
  • Blus met het gezeefde kookvocht en breng al roerende aan de kook.
  • Breng op smaak met peper, zout en zoetstof.
  • Voeg de rode wijn toe en laat de saus warm worden zonder te koken.
  • Giet de saus over de mosselen en bestrooi met gehakte peterselie en bieslook.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een rode Bordeaux past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------