Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 2 uien
- 1 prei
- ½ liter water
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- Zout naar smaak
- ½ theelepel karwijzaad
- 1 teentje knoflook
- 20 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- Peper naar smaak
- Vloeibare zoetstof naar smaak
- ½ glas rode Bordeaux
- Verse peterselie gehakt
- Verse bieslook fijngehakt
Instructies
- Schil de uien en snipper ze.
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in stukken van 1 cm dik.
- Breng het water met de wijnazijn aan de kook in een grote pan.
- Voeg de uien, prei, laurierblad, kruidnagels, zout en karwijzaadjes toe en laat het geheel opkoken.
- Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 10-15 minuten tot de schelpen openstaan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
- Haal ze uit de schelpen en houd ze warm in een voorverwarmde schaal.
- Laat het kookvocht in de pan in 15 minuten tot de helft inkoken.
- Plet het teentje knoflook met zout.
- Bak het in de boter lichtgeel.
- Bestuif met bloem en bak al roerende tot het lichtbruin is.
- Blus met het gezeefde kookvocht en breng al roerende aan de kook.
- Breng op smaak met peper, zout en zoetstof.
- Voeg de rode wijn toe en laat de saus warm worden zonder te koken.
- Giet de saus over de mosselen en bestrooi met gehakte peterselie en bieslook.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een rode Bordeaux past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g