Friese Mosselsoep met Saffraan en Room

Porties: 4
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 300 gr bloemige aardappels
  • ½ liter water
  • 75 gram knolselderij in blokjes gesneden
  • 125 gram wortelen in schijfjes gesneden
  • 4 sjalotten in ringen gesneden
  • 20 gram roomboter
  • ½ liter droge witte wijn
  • 2 eidooiers
  • liter room
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Gemalen saffraan naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
  • Pureer ze vervolgens met het kooknat en bind met de eidooiers.
  • Fruit de knolselderij, wortelen en sjalotten in de roomboter tot ze glazig zijn.
  • Doe de mosselen in een pan, voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten koken tot de mosselen open zijn.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kookvocht onder de aardappelpuree.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper, saffraan en nootmuskaat.
  • Klop de room half stijf en roer deze door de soep.
  • Garneer de mosselsoep met het groen van de sjalotten en serveer warm.
  • Smakelijk eten!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn, zoals een Friese Müller-Thurgau, past goed bij deze Friese mosselsoep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Friesland / Nederland