Friese Mosselsoep met Saffraan en Room
Ingrediënten
- 1.5 kg verse mosselen
- 300 gr bloemige aardappels
- ½ liter water
- 75 gram knolselderij in blokjes gesneden
- 125 gram wortelen in schijfjes gesneden
- 4 sjalotten in ringen gesneden
- 20 gram roomboter
- ½ liter droge witte wijn
- 2 eidooiers
- ⅛ liter room
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Gemalen saffraan naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
- Pureer ze vervolgens met het kooknat en bind met de eidooiers.
- Fruit de knolselderij, wortelen en sjalotten in de roomboter tot ze glazig zijn.
- Doe de mosselen in een pan, voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten koken tot de mosselen open zijn.
- Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kookvocht onder de aardappelpuree.
- Breng de soep op smaak met zout, peper, saffraan en nootmuskaat.
- Klop de room half stijf en roer deze door de soep.
- Garneer de mosselsoep met het groen van de sjalotten en serveer warm.
- Smakelijk eten!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Friese Müller-Thurgau, past goed bij deze Friese mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g