Een kleurrijk gerecht van Friese roggebrood met kersenjam en hüttenkäse, gepresenteerd met een Mexicaanse twist. Het roggebrood is rijkelijk besmeerd met kersenjam en romige hüttenkäse, gegarneerd met verse kersen, muntblaadjes, en een vleugje chili poeder. Het gerecht ligt op een rustiek houten bord met een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, decoratieve limoenpartjes, en een kopje koffie in traditionele Mexicaanse stijl, verlicht door helder natuurlijk licht.

Friese Roggebrood Snack met Kersenjam en Hüttenkäse

Een snel en heerlijk hapje voor bij de koffie, met roggebrood, kersenjam en een romige laag hüttenkäse. Perfect voor een moment van verwennerij.
Porties: 1
Bereidingstijd: 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sneetje donker roggebrood
  • 1 el kersenjam
  • 1 flinke eetlepel hüttenkäse
  • 1 tl vanillesuiker

Instructies

  • Snijd het sneetje roggebrood diagonaal door en bestrijk de helften met kersenjam.
  • Meng de hüttenkäse met de vanillesuiker en schep dit mengsel op een helft van het roggebrood.
  • Leg de andere helft met de jamkant naar beneden op de hüttenkäse en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Vervang de kersenjam door bosvruchtenjam of abrikozenjam voor een andere smaakvariatie.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn met een hint van zoetheid, zoals Gewürztraminer, zou goed samengaan met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Friesland / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch