Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 grote aardappels
- 2 eetlepel(s) melk
- 2 flinke theelepels sambal
- verse nootmuskaat
- 5 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 tl kruidnagel
- 2 beschuit
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Prak de aardappel fijn.
- Maak het gehakt aan met de aardappel, ui, knoflook, melk, sambal, ketjap, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
- Als je geen kruidnagelpoeder kunt krijgen, vermaal dan een paar kruidnageltjes (een stuk of 6) met de staafmixer.
- Goed proeven en eventueel naar smaak nog extra kruidnagelpoeder, ketjap en peper en zout toevoegen.
- Vet een ovenvaste schaal in en verdeel het gehakt.
- Druk goed aan in de schaal.
- Verkruimel 2 beschuiten over het gehaktmengsel.
- Laat het gehaktbrood in ongeveer 30 minuten gaar worden.