Frikadel pan

Frikadel pan

Frikadel pan

Indonesisch gehaktbrood
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote aardappels
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 2 flinke theelepels sambal
  • verse nootmuskaat
  • 5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 tl kruidnagel
  • 2 beschuit
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Prak de aardappel fijn.
  • Maak het gehakt aan met de aardappel, ui, knoflook, melk, sambal, ketjap, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.
  • Als je geen kruidnagelpoeder kunt krijgen, vermaal dan een paar kruidnageltjes (een stuk of 6) met de staafmixer.
  • Goed proeven en eventueel naar smaak nog extra kruidnagelpoeder, ketjap en peper en zout toevoegen.
  • Vet een ovenvaste schaal in en verdeel het gehakt.
  • Druk goed aan in de schaal.
  • Verkruimel 2 beschuiten over het gehaktmengsel.
  • Laat het gehaktbrood in ongeveer 30 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Oosters