Frikadel Spesial

Frikadel Spesial

gekruiden feestgehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram speklappen magere
  • 1 theelepel djahé
  • 250 gram kipfilet
  • 1 theelepel ketoembar
  • 250 gram rundvlees mager
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 2 rode lomboks
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 groene lomboks
  • ½ eetlepel rum
  • 4 tomaten
  • 4 eieren
  • 3 aardappels gekookt
  • ½ liter slagroom
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel laos
  • citroensap
  • zout

Instructies

  • De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn.
  • In een grote kom de eieren goed loskloppen.
  • Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahé, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen.
  • Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt.
  • Vervolgens de geprakte aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen.
  • Het geheel voorzichtig en heel goed mengen.
  • Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij.
  • Het moet een gladde massa worden.
  • Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen.
  • Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien.
  • Als garnering de lomboks en de tomaten erop.
  • Het geheel in de oven laten gaar bakken, zorg dat het niet aanbrandt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Indonesië