Frikadel Spesial
gekruiden feestgehakt
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram speklappen magere
- 1 theelepel djahé
- 250 gram kipfilet
- 1 theelepel ketoembar
- 250 gram rundvlees mager
- 1 eetlepel keukenstroop
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel cognac
- 2 groene lomboks
- ½ eetlepel rum
- 4 tomaten
- 4 eieren
- 3 aardappels gekookt
- ½ liter slagroom
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 theelepel laos
- citroensap
- zout
Instructies
- De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn.
- In een grote kom de eieren goed loskloppen.
- Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahé, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen.
- Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt.
- Vervolgens de geprakte aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen.
- Het geheel voorzichtig en heel goed mengen.
- Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij.
- Het moet een gladde massa worden.
- Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen.
- Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien.
- Als garnering de lomboks en de tomaten erop.
- Het geheel in de oven laten gaar bakken, zorg dat het niet aanbrandt.