Fris Surinaams Zuurgoed met Komkommer en Ui

Fris Surinaams Zuurgoed met Komkommer en Ui

Een klassiek Surinaams bijgerecht van ingelegde groenten met een frisse, licht pittige smaak. Heerlijk bij hoofdgerechten of op een broodje!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml azijn
  • ½ komkommer
  • ½ Madam Jeanette peper
  • ½ rode ui
  • ½ witte ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 pimentkorrels
  • 300 ml water
  • 5 korrels Chinese suiker
  • Zout

Instructies

  • Maak de komkommer schoon en snijd in schuine plakjes.
  • Snijd de witte en rode ui in halve ringen.
  • Los de suiker en het zout op in het water en de azijn.
  • Proef en breng eventueel extra op smaak met Chinese suiker en zout.
  • Giet het mengsel over de groenten tot ze onderstaan.
  • Meng alles goed en doe het in een schone glazen pot.
  • Voeg de kruidnagels en pimentkorrels toe.
  • Laat het geheel minimaal 1 dag intrekken op een koele plek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zuurgoed is heerlijk als bijgerecht bij Surinaamse hoofdgerechten of op een belegd broodje.
Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc voor een frisse combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 32 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch