Friseesalade met gegrilde camembert en honingsaus

Friseesalade met gegrilde camembert en honingsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 krop friseesla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • zout
  • 2 kleine camembertkaasjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepel fijngehakte tijm vers of diepvries
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
  • Verwarm de grill voor.
  • Scheur de friseeslablaadjes iets kleiner.
  • Roer een dressing van olijfolie, notenolie, citroensap, peper en zout en schep deze door de sla.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Snijd de camembertkaasjes horizontaal doormidden.
  • Meng de honing met tijm en crème fraîche.
  • Zet de kaasjes op de bakplaat even onder de warme grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • Leg ze op de salade.
  • Schep de honingsaus erop en strooi de amandelen erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
• In plaats van camembert kan voor dit gerecht ook brie of geitenkaas worden gebruikt.
• Leg een rondje geroosterd casino- of stokbrood onder de kaas.
• In plaats van 2 kleine camembertkaasjes kan ook één grote, doormidden gesneden camembert worden gebruikt.
Wijnadvies:
Het mooiste is hier een fijnzoete Spätlese of Auslese van Rijn of Moezel te serveren (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Frankrijk