Friseesalade met gegrilde camembert en honingsaus
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
- Verwarm de grill voor.
- Scheur de friseeslablaadjes iets kleiner.
- Roer een dressing van olijfolie, notenolie, citroensap, peper en zout en schep deze door de sla.
- Verdeel de sla over de borden.
- Snijd de camembertkaasjes horizontaal doormidden.
- Meng de honing met tijm en crème fraîche.
- Zet de kaasjes op de bakplaat even onder de warme grill tot de kaas licht gesmolten is.
- Leg ze op de salade.
- Schep de honingsaus erop en strooi de amandelen erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
• In plaats van camembert kan voor dit gerecht ook brie of geitenkaas worden gebruikt.
• Leg een rondje geroosterd casino- of stokbrood onder de kaas.
• In plaats van 2 kleine camembertkaasjes kan ook één grote, doormidden gesneden camembert worden gebruikt. Wijnadvies: Het mooiste is hier een fijnzoete Spätlese of Auslese van Rijn of Moezel te serveren (9-11°C).
• Leg een rondje geroosterd casino- of stokbrood onder de kaas.
• In plaats van 2 kleine camembertkaasjes kan ook één grote, doormidden gesneden camembert worden gebruikt. Wijnadvies: Het mooiste is hier een fijnzoete Spätlese of Auslese van Rijn of Moezel te serveren (9-11°C).