Friséesla Stamppot met Mosterdkaas en Paprikarelish
Een frisse stamppot met knapperige friséesla, mosterdkaas en cashewnoten, geserveerd met een zoetzure paprikarelish voor een smaakvolle twist.
Equipment
- Kleine pan
Ingrediënten
Instructies
- Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren.
- Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad
- aan de kook en laat 30 minuten zacht koken.
- Breng de relish op smaak met de Worcestershiresauce en laat afkoelen.
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout,
- peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
- Schep de friséesla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree en
- warm de slastamppot omscheppend op laag vuur goed door.
- Let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten.
- Serveer de paprikarelish er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een extra schepje mosterd of wat fijngehakte peterselie als garnering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de licht pittige en zoetzure smaken van de relish en de mosterdkaas.
Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 78 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 18 g