Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ronde ovenschaal van 20 cm, ingevet
Ingrediënten
- 375 gr verse abrikozen
- 150 gr verse bramen
- 100 gr zoetstof naar keuze bijv. stevia of erythritol voor minder calorieën
- 1 el citroensap
- 150 gr volkorenmeel of amandelmeel voor een glutenvrije optie
- Snufje zout
- 75 gr koude boter of kokosolie voor een veganistische versie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes.
- Doe ze in een kom samen met de bramen, zoetstof naar keuze en citroensap.
- Meng goed.
- Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal van ongeveer 20 cm.
- Meng in een kom het volkorenmeel (of amandelmeel) met een snufje zout.
- Voeg de koude boter toe en kneed met je vingertoppen tot een kruimelige massa.
- Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal en druk lichtjes aan.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat de crumble goudbruin en knapperig is.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g