Frisse Asperge Cocktail met Ham en Ananas

Frisse Aspergecocktail met Ham en Zoete Ananas

Een verfrissende aspergecocktail met hartige ham en zoete ananas, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 00 gram asperges gekookt en in stukjes gesneden
  • Stukjes ananas naar smaak
  • Blokjes ham naar smaak
  • 1 citroen rasp
  • Selderijvlokken naar smaak
  • 2 hardgekookte eieren 1 versnipperd, 1 in plakjes
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl mayonaise
  • ½ dl sherry
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Worcestersaus naar smaak

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom.
  • Meng de stijfgeklopte slagroom met de mayonaise, sherry, zout, peper en een scheutje Worcestersaus om de saus te maken.
  • Zet deze apart.
  • Vul de cocktailglazen met de stukjes asperge, ananas, ham, citroenrasp, selderijvlokken en het versnipperde ei.
  • Hussel de ingrediënten goed door elkaar in elk glas.
  • Breng de cocktail op smaak met peper en zout.
  • Lepel de saus over de inhoud van elk cocktailglas.
  • Garneer de cocktailglazen met de plakjes ei en wat extra selderijblaadjes voor een mooie presentatie.
  • Serveer direct en geniet van deze frisse en feestelijke aspergecocktail.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling, die goed past bij de delicate smaken van asperges en ananas.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Moederdag / Pasen