Frisse Bietensalade met Zalm en Paksoi

Frisse bietensalade met zalm en paksoi, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met sesamzaad en een lichte citrusdressing.

Frisse Bietensalade met Zalm en Paksoi

Deze frisse bietensalade combineert de zoete smaak van rode bietjes met knapperige paksoi en zachte zalm. Een kleurrijke en smaakvolle salade!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 stronkjes paksoi alleen de groene bladeren
  • 4 rode bietjes gekookt en fijngesneden
  • 4 rode uien fijngesneden
  • 300 g zalm in reepjes
  • Wijnazijn naar smaak, maar niet te weinig

Instructies

  • Was de paksoi en gebruik alleen de groene bladeren.
  • Snijd ze grof en meng met een beetje wijnazijn.
  • Snijd de rode bietjes en rode uien fijn en meng ze samen met wat extra wijnazijn in een aparte kom.
  • Snijd de zalm in dunne reepjes.
  • Leg de paksoi in een grote schaal en verdeel het mengsel van bietjes en rode ui erover.
  • Plaats de reepjes zalm bovenop en dek de schaal af.
  • Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer gekoeld en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle bietensalade!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer de salade met wat verse dille of een handje geroosterde noten voor extra smaak en bite.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze bietensalade. De lichte zuren en fruitige tonen vullen de smaken van de zalm en bietjes mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden