Frisse Bonte Bonensalade

Frisse Bonte Bonensalade

Een frisse, kleurrijke bonensalade met tomaten, paprika en een lekkere dressing. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje cherry-/kerstomaten gehalveerd
  • 1 el olijfolie voor de dressing
  • 1 el olijfolie voor bakken
  • 1 gele paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 pot witte bonen ca. 350 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el wijnazijn of citroensap
  • 1 el kappertjes
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn.
  • Meng de olijfolie, wijnazijn (of citroensap), kappertjes, zout en peper voor de dressing in een kom.
  • Voeg de gefruite sjalotjes met het bakvet toe aan de dressing.
  • Meng in een grote kom de witte bonen, gehalveerde tomaten, paprika, en gehakte peterselie.
  • Spatel de dressing door de salade en meng goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de salade met een stuk grof bruinbrood of stokbrood. Voor een extra bite, voeg geroosterde pistachenoten of pijnboompitten toe.
Wijnadvies:

Een frisse, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch