Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt

Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt

Deze verfrissende citroentaart met een romige vulling en een topping van verse frambozen en munt is perfect voor een zomerse brunch of als een heerlijke afsluiter van een diner. De combinatie van citroen en frambozen zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Porties: 8 stukjes
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • Citroensap naar smaak
  • 250 g crème fraîche
  • 100 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Boter om in te vetten
  • 500 g gedroogde linzen voor blindbakken

Voor de garnering:

  • 100 g frambozen
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 blaadjes munt

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
  • Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
  • Meng in een kom het citroensap, sinaasappelsap, crème fraîche, poedersuiker, eieren, eidooiers, zout en vanillesuiker tot een gladde massa.
  • Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem.
  • Bak de taart op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
  • Laat de taart afkoelen en garneer deze met verse frambozen, muntblaadjes en suiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer). De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.
Wijnadvies:
Serveer met een mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag