Frisse Dadel-Amandel Gebak met Citrusaroma
Deze verrukkelijke en aromatische cake uit Marokko combineert sappige dadels, knapperige amandelen en een vleugje citrusaroma. Een heerlijke traktatie voor de zintuigen.
		
		
		
	Equipment
- mes
 - schilmes,
 - satéprikker
 - rooster
 
Ingrediënten
- 190 gram zachte roomboter of margarine
 - 150 gram kokosbloesemsuiker
 - 3 eieren
 - 1 theelepel kaneelpoeder
 - 1 eetlepel oranjebloesemwater
 - 5 ontpitte dadels fijn gesneden
 - 1 middelgrote frisse appel Jonagold of vergelijkbaar
 - 3 eetlepels grofgehakte amandelen
 - 190 gram volkorenmeel
 - 1 zakje bakpoeder
 - Schil van 1 citroen geraspt
 - Sap van 1 citroen of van 1 sinaasappel
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 - Mix de zachte boter samen met de kokosbloesemsuiker tot een romig mengsel.
 - Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
 - Voeg kaneelpoeder, oranjebloesemwater, geraspte citroenschil en citroen- of sinaasappelsap toe.
 - Blijf goed mixen.
 - Mix het volkorenmeel en het bakpoeder door het beslag.
 - Snijd de dadels fijn en schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes.
 - Voeg de dadels, appelplakjes en grofgehakte amandelen toe aan het beslag.
 - Roer alles voorzichtig door met een houten lepel.
 - Vet een cakevorm in en bestuif met wat volkorenmeel.
 - Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de achtergehouden gehakte amandelen.
 - Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
 - Verlaag de oventemperatuur iets en laat de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van je oven).
 - De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt na het insteken.
 - Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met een snufje kokosbloesemsuiker.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle dadel-amandelcake als een verfrissende lekkernij bij de koffie of thee. Geniet van de rijke smaken en citrusaroma's uit de Marokkaanse keuken!
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g
					