Frisse Gekruide Tarly met Koriander

Tarly, een veelzijdig graanproduct dat gemakkelijk verkrijgbaar is bij de supermarkt, vormt de basis van dit vernieuwde recept. Als je geen Tarly kunt vinden of als je liever bulgur gebruikt, is dat ook een smakelijke optie.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Tarly of 250 gram bulgur
  • 2 rijpe trostomaten in kleine stukjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipeper
  • 1 handvol verse koriander fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Kook de Tarly of bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui en knoflook.
  • Voeg de tomatenstukjes toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de specerijen, peper, zout en tomatenpuree toe.
  • Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg indien nodig wat water toe voor een smeuïge saus.
  • Meng de saus door de gekookte Tarly of bulgur en bestrooi met fijngehakte verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit frisse en gekruide gerecht biedt een perfecte balans van smaken en voedingsstoffen voor een heerlijke maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta
Land van herkomst Marokko