Een rustieke foto van een frisse groene salade, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De salade bestaat uit knapperige sla, babyspinazie, rucola en dun gesneden komkommer, gegarneerd met cherrytomaten, avocadoschijfjes en geroosterde zaden. Er is een lichte vinaigrette overheen gedruppeld, met enkele zichtbare druppels op de blaadjes. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra salade-ingrediënten en een schaaltje dressing, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een frisse en uitnodigende sfeer.

Frisse Groene Salade

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 bakje radijsjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 bakje sladressing met knoflook

Instructies

  • Was de sla grondig, verwijder indien nodig de harde nerven en scheur de blaadjes in stukjes.
  • Was en snijd de radijsjes in plakjes.
  • Knip de tuinkers van het matje.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Meng de ui met de sla, de radijsjes en de tuinkers in een grote kom.
  • Schenk de sladressing erover en schep de salade aan tafel om.
  • Serveer de salade als bijgerecht, ideaal in combinatie met een tartaartje en gebakken aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor extra smaakvariatie kun je de salade aanvullen met geroosterde cherrytomaten of plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Deze frisse groene salade past perfect bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Salade