Frisse Groene Salade
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 1 bakje radijsjes
- 1 bakje tuinkers
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 bakje sladressing met knoflook
Instructies
- Was de sla grondig, verwijder indien nodig de harde nerven en scheur de blaadjes in stukjes.
- Was en snijd de radijsjes in plakjes.
- Knip de tuinkers van het matje.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Meng de ui met de sla, de radijsjes en de tuinkers in een grote kom.
- Schenk de sladressing erover en schep de salade aan tafel om.
- Serveer de salade als bijgerecht, ideaal in combinatie met een tartaartje en gebakken aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor extra smaakvariatie kun je de salade aanvullen met geroosterde cherrytomaten of plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Deze frisse groene salade past perfect bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.