Frisse groentesalade met romige dressing

Groentesalade met doperwten, wortel en aardappel, gemengd met romige dressing van kwark en mayonaise, geserveerd op een houten tafel.

Frisse groentesalade met romige dressing

Een kleurrijke en gezonde salade boordevol beetgare groenten, afgewerkt met een frisse dressing van kwark en mayonaise of sojanaise.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kop doperwtjes
  • 1 pastinaak of 1 kleine knolleraap of 1 paar meiknolletjes
  • 1 tl citroensap
  • 2 aardappelen
  • 2 el peterselie
  • 3 el kwark
  • 3 el mayonaise of 6 el sojanaise
  • 4 worteltjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd wortel, pastinaak of raap en aardappel in kleine blokjes van 0,5 cm.
  • Blancheer de blokjes groenten en doperwten apart beetgaar.
  • Spoel de groenten koud af.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de groenten met de peterselie.
  • Klop kwark, mayonaise en citroensap tot een dressing.
  • Meng de dressing door de groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer koud, eventueel met een blaadje kropsla of rucola voor extra kleur.
Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch