Frisse groentesalade met romige dressing
Een kleurrijke en gezonde salade boordevol beetgare groenten, afgewerkt met een frisse dressing van kwark en mayonaise of sojanaise.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd wortel, pastinaak of raap en aardappel in kleine blokjes van 0,5 cm.
- Blancheer de blokjes groenten en doperwten apart beetgaar.
- Spoel de groenten koud af.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng de groenten met de peterselie.
- Klop kwark, mayonaise en citroensap tot een dressing.
- Meng de dressing door de groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer koud, eventueel met een blaadje kropsla of rucola voor extra kleur. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze salade.
Serveer koud, eventueel met een blaadje kropsla of rucola voor extra kleur. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 165 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g