erwarm de oven voor op 200°C en vet de holtes van de muffinvorm in.
Boen de citroen schoon.
Rasp de helft van de schil fijn en pers de halve citroen uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en een snufje zout.
Klop in een andere kom de eieren los.
Voeg de citroensap, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het eimengsel erin.
Spatel het geheel luchtig door elkaar met een vork of pollepel.
Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn; een paar klontjes zijn niet erg.
Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm.
Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze vervolgens uit de vorm.
Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.