Frisse Paksoisalades in Drie Variaties

Drie kleurrijke paksoisalades met verschillende dressings – op basis van kwark, olie en yoghurt – geserveerd in kleine kommetjes op een rustieke houten tafel, met verse kruiden en citroen als garnering voor een frisse en gezonde start van de maaltijd.

Frisse Paksoisalades in Drie Variaties

Een veelzijdig voorgerecht met paksoi en drie smaakvolle dressings: met kwark, olie of yoghurt. Fris, snel klaar en vol variatie.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 125 gram kwark
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels yoghurt
  • Citroensap naar smaak
  • Fijngehakte kervel of dragon
  • Fijngesneden peterselie
  • Mespuntje suiker
  • Paksoi gesneden in smalle reepjes
  • Peper
  • Tomatenketchup
  • Zout

Instructies

  • Snijd de paksoi in smalle reepjes.
  • Kies één van de drie onderstaande dressings:
  • Dressing 1: Meng kwark met mayonaise, mosterd, citroensap, zout, peper en fijngesneden peterselie.
  • Dressing 2: Meng olie met dragonazijn, zout, peper, een mespuntje suiker en fijngehakte kervel of dragon.
  • Dressing 3: Meng yoghurt met zout, peper, tomatenketchup en gesnipperde ui.
  • Meng de gewenste dressing door de paksoi.
  • Serveer direct of laat kort intrekken in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of als frisse toevoeging bij een oosters hoofdgerecht.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden