Frisse Quinoa Salade met Watermeloen en Geitenkaas
Een verfrissende quinoa salade met watermeloen, blauwe bessen, geitenkaas en een vleugje citroenolie. Perfect voor warme zomerdagen!
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 100 g blauwe bessen
- 100 g gekookte quinoa
- ½ watermeloen pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 200 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 75 g pijnboompitten licht gebakken
- 10 g platte peterselie fijngehakt
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Citroenolie naar smaak
- 15 muntblaadjes optioneel, voor extra frisheid
Instructies
- Meng in een grote kom de gekookte quinoa, blokjes watermeloen, blauwe bessen, verkruimelde geitenkaas, gebakken pijnboompitten en fijngehakte peterselie.
- Voeg zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.
- Besprenkel de salade met een beetje citroenolie en meng alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel de muntblaadjes toe voor extra frisheid.
- Serveer de salade direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past uitstekend bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 8 g