Frisse Rijstsalade met Peulvruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g basmatirijst
  • 225 g tuinbonen diepvries
  • 225 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
  • 200 g peultjes gehalveerd
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
  • Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
  • Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
  • Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
  • Gooi de velletjes weg.
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Knip de tuinkers van het bedje los.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
  • Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 9 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm