Frisse Rijstsalade met Peulvruchten
Equipment
- slaschaal
Ingrediënten
- 200 g basmatirijst
- 225 g tuinbonen diepvries
- 225 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
- 200 g peultjes gehalveerd
- 30 g verse peterselie
- 15 g verse munt
- 1 bakje tuinkers
- 1 citroen
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
- Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
- Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
- Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
- Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
- Gooi de velletjes weg.
- Snijd de peterselie en munt fijn.
- Knip de tuinkers van het bedje los.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
- Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
- Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
- Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 9 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 3 g