Frisse Rode Bieten Risotto met Kastanje Champignons en Soya Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 100 g gedroogde paddenstoelen
  • 250 g kastanje champignons
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 glas witte wijn
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 100 g geitenkaas
  • 2 pakken Alpro® Soya Reepjes
  • Alpro® Soya Bak en Braad
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het weken van de gedroogde paddenstoelen in 1 liter gekookt water.
  • Fruit ondertussen de fijngesneden knoflook en ui in een scheutje Alpro® Soya Bak en Braad tot ze glazig zijn.
  • Voeg de risottorijst toe en smoor het geheel voor 2 minuten.
  • Blus de risottorijst af met witte wijn (1 glas).
  • Zodra de witte wijn is opgelost, voeg regelmatig 1 pollepel van de gedroogde paddenstoelenbouillon toe.
  • Herhaal dit proces totdat de paddenstoelenbouillon op is.
  • Roer af en toe door de risotto.
  • Snijd ondertussen de rode bieten in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Snijd de kastanje champignons in stukjes en bak ze samen met de Alpro® Soya Reepjes in een koekenpan.
  • Voeg de rode bieten, kastanje champignons en Alpro® Soya Reepjes toe aan de risottorijst na ongeveer 15 minuten.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met geitenkaas.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch