Frisse Rode Bieten Risotto met Kastanje Champignons en Soya Reepjes
Ingrediënten
- 400 g risottorijst
- 100 g gedroogde paddenstoelen
- 250 g kastanje champignons
- 500 g gekookte rode bieten
- 1 glas witte wijn
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 100 g geitenkaas
- 2 pakken Alpro® Soya Reepjes
- Alpro® Soya Bak en Braad
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Begin met het weken van de gedroogde paddenstoelen in 1 liter gekookt water.
- Fruit ondertussen de fijngesneden knoflook en ui in een scheutje Alpro® Soya Bak en Braad tot ze glazig zijn.
- Voeg de risottorijst toe en smoor het geheel voor 2 minuten.
- Blus de risottorijst af met witte wijn (1 glas).
- Zodra de witte wijn is opgelost, voeg regelmatig 1 pollepel van de gedroogde paddenstoelenbouillon toe.
- Herhaal dit proces totdat de paddenstoelenbouillon op is.
- Roer af en toe door de risotto.
- Snijd ondertussen de rode bieten in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de kastanje champignons in stukjes en bak ze samen met de Alpro® Soya Reepjes in een koekenpan.
- Voeg de rode bieten, kastanje champignons en Alpro® Soya Reepjes toe aan de risottorijst na ongeveer 15 minuten.
- Bestrooi het gerecht voor het serveren met geitenkaas.
- Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g