Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gr rucola of een andere slasoort naar keuze
- 2 peren in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
- 200 gr walnoten
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
- Maak de dressing door Dijonmosterd te mengen met balsamico-azijn, zout en versgemalen peper.
- Roer geleidelijk de olijfolie erdoor totdat de dressing goed gemengd is.
- Meng in een grote kom de rucola (of andere slasoort naar keuze) met de walnoten, stukjes peer en de bereide dressing.
- Serveer direct als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze salade combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 8 g