Frisse Rucolasalade met Peer en Walnoot

Frisse Rucolasalade met Peer en Walnoot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gr rucola of een andere slasoort naar keuze
  • 2 peren in vieren gedeeld, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
  • 200 gr walnoten
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Maak de dressing door Dijonmosterd te mengen met balsamico-azijn, zout en versgemalen peper.
  • Roer geleidelijk de olijfolie erdoor totdat de dressing goed gemengd is.
  • Meng in een grote kom de rucola (of andere slasoort naar keuze) met de walnoten, stukjes peer en de bereide dressing.
  • Serveer direct als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Deze salade combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 28 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Lunch / Noten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst