Frisse Spaghettini met Asperges en Citroenrucola
Geniet van een lichte en verfrissende pastaschotel met spaghettini, asperges en een heerlijke citroenrucola-mix. Dit gerecht is perfect voor een snelle, gezonde maaltijd vol smaak en kleur.
Equipment
- Grote kookpan
Ingrediënten
- 1 dl extra vergine olijfolie
- 16 dunne asperges in stukjes van 5 cm
- 380 g spaghettini
- 120 g rucola gescheurd
- 2 verse pepertjes fijngehakt
- 2 tl geraspte citroenschil
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el citroensap
Instructies
- Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
- Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze onder koud stromend water.
- Laat de asperges uitlekken en doe ze in een kom.
- Breng het water weer aan de kook en voeg de spaghettini toe.
- Kook de pasta al dente, laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.
- Meng in de kom de rucola, verse peper, citroenschil, knoflook en 70 g Parmezaanse kaas door de asperges.
- Voeg dit mengsel toe aan de pasta, sprenkel het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
- Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Roer goed zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g