Frisse Spaghettini met Asperges en Citroenrucola

Frisse Spaghettini met Asperges en Citroenrucola

Geniet van een lichte en verfrissende pastaschotel met spaghettini, asperges en een heerlijke citroenrucola-mix. Dit gerecht is perfect voor een snelle, gezonde maaltijd vol smaak en kleur.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 16 dunne asperges in stukjes van 5 cm
  • 380 g spaghettini
  • 120 g rucola gescheurd
  • 2 verse pepertjes fijngehakt
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
  • Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze onder koud stromend water.
  • Laat de asperges uitlekken en doe ze in een kom.
  • Breng het water weer aan de kook en voeg de spaghettini toe.
  • Kook de pasta al dente, laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.
  • Meng in de kom de rucola, verse peper, citroenschil, knoflook en 70 g Parmezaanse kaas door de asperges.
  • Voeg dit mengsel toe aan de pasta, sprenkel het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
  • Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • Roer goed zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch