Frisse Spinazie-Linzensalade met Kalkoen en Sinaasappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 400 g kalkoenfilet of -schnitzel in repen
  • 1 kleine broccoli ca. 200 g, in roosjes
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 300 g panklare spinazie
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt

Instructies

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de kalkoenrepen in 5-6 minuten rondom bruin en gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het vlees op een bord en houd warm.
  • Kook de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar.
  • Giet af en zet opzij.
  • Schil de sinaasappels dik (tot op het vruchtvlees) en snijd ze in plakken.
  • Klop in een grote schaal de rest van de olie samen met azijn en mosterd tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de spinazie en linzen met de dressing en leg ze op een grote schaal.
  • Verdeel de gekookte broccoli, plakjes sinaasappel en gebakken kalkoenrepen over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze frisse spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel. Hun fruitige aroma's vullen de smaken van de salade mooi aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalkoen / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken