Frisse Spinazie-Linzensalade met Kalkoen en Sinaasappel
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 400 g kalkoenfilet of -schnitzel in repen
- 1 kleine broccoli ca. 200 g, in roosjes
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels grove mosterd
- 300 g panklare spinazie
- 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
Instructies
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de kalkoenrepen in 5-6 minuten rondom bruin en gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het vlees op een bord en houd warm.
- Kook de broccoli in weinig water met wat zout in 4-5 minuten beetgaar.
- Giet af en zet opzij.
- Schil de sinaasappels dik (tot op het vruchtvlees) en snijd ze in plakken.
- Klop in een grote schaal de rest van de olie samen met azijn en mosterd tot een dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de spinazie en linzen met de dressing en leg ze op een grote schaal.
- Verdeel de gekookte broccoli, plakjes sinaasappel en gebakken kalkoenrepen over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze frisse spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel. Hun fruitige aroma's vullen de smaken van de salade mooi aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 9 g