Frisse spinaziesoep met room
Een romige, gebonden spinaziesoep boordevol smaak. Heerlijk als voorgerecht of lichte lunch, perfect voor elk moment van het jaar.
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan.
- Voeg de gesneden aardappel en ui toe.
- Smoor dit tot het glazig is, maar niet bruin.
- Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
- Voeg de fijngehakte spinazie toe.
- Doe de bouillon, peper, zout, foelie en citroensap erbij.
- Laat zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer of roerzeef.
- Roer de room erdoor, laat niet meer koken.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een swirl van extra room of wat vers geraspte nootmuskaat.
Wijnadvies:
Licht gekoelde Sauvignon Blanc past perfect bij de romige frisheid van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g