Frisse spinaziesoep met room

Romige spinaziesoep met aardappel en citroensap, gegarneerd met room en nootmuskaat – een gezond en snel spinazierecept dat perfect is als lunch of licht voorgerecht voor elk seizoen.

Frisse spinaziesoep met room

Een romige, gebonden spinaziesoep boordevol smaak. Heerlijk als voorgerecht of lichte lunch, perfect voor elk moment van het jaar.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Roerzeef of staafmixer
  • soepkommen
  • Soepopscheplepel
  • Vleesmes

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel geschild
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels citroensap
  • 40 gram boter
  • 450 gram spinazie gewassen, uitgelekt en fijngehakt
  • ¾ theelepel groentebouillon
  • ½ theelepel peper
  • ¼ theelepel zout
  • Foelie naar smaak
  • Ruim 1 deciliter room
  • 1 liter water

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan.
  • Voeg de gesneden aardappel en ui toe.
  • Smoor dit tot het glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
  • Voeg de fijngehakte spinazie toe.
  • Doe de bouillon, peper, zout, foelie en citroensap erbij.
  • Laat zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer of roerzeef.
  • Roer de room erdoor, laat niet meer koken.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met een swirl van extra room of wat vers geraspte nootmuskaat.
Wijnadvies:
Licht gekoelde Sauvignon Blanc past perfect bij de romige frisheid van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten / Warme dranken / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch