Frisse Winterwraps met Kalkoen en Andijvie
Ingrediënten
- 100 g chorizo of salami in blokjes
- 300 g kalkoenfilet in reepjes
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 8 volkoren wraptortilla's
- 150 g magere Griekse yoghurt
- 250 g verse andijvie gewassen en in reepjes gesneden
Instructies
- Verhit de chorizo zachtjes in een hapjespan tot het vet vrijkomt.
- Voeg de kalkoen, ui en paprika toe, roerbak alles gedurende 5 minuten.
- Strooi het milde paprikapoeder erover en bak het kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes met sap toe, breng op smaak met zout en peper, en laat het geheel nog 10 minuten op matig vuur sudderen tot een dikke saus ontstaat.
- Verwarm ondertussen de wraptortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrijk de tortilla's met magere Griekse yoghurt en verdeel de rauwe andijviereepjes erover.
- Schep het kalkoenmengsel met saus in het midden van de tortilla's.
- Vouw de onderkant en zijkanten van de tortilla's over de vulling heen.
- Verdeel de frisse winterwraps over de borden.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g