Frisse Winterwraps met Kalkoen en Andijvie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g chorizo of salami in blokjes
  • 300 g kalkoenfilet in reepjes
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 8 volkoren wraptortilla's
  • 150 g magere Griekse yoghurt
  • 250 g verse andijvie gewassen en in reepjes gesneden

Instructies

  • Verhit de chorizo zachtjes in een hapjespan tot het vet vrijkomt.
  • Voeg de kalkoen, ui en paprika toe, roerbak alles gedurende 5 minuten.
  • Strooi het milde paprikapoeder erover en bak het kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap toe, breng op smaak met zout en peper, en laat het geheel nog 10 minuten op matig vuur sudderen tot een dikke saus ontstaat.
  • Verwarm ondertussen de wraptortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrijk de tortilla's met magere Griekse yoghurt en verdeel de rauwe andijviereepjes erover.
  • Schep het kalkoenmengsel met saus in het midden van de tortilla's.
  • Vouw de onderkant en zijkanten van de tortilla's over de vulling heen.
  • Verdeel de frisse winterwraps over de borden.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Wraps
Extra aanwijzing Snel te maken