Frisse witlofsalade met appel en rettich

Frisse salade met witlof, appel en rettich, geserveerd met romige dressing en paprikapoeder op een rustieke tafel.

Frisse witlofsalade met appel en rettich

Een knapperige en frisse salade met witlof, appel en rettich. Perfect als bijgerecht of lichte lunch en in een handomdraai klaar!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel mayonaise of yoghonaise
  • 1 mespunt paprikapoeder optioneel
  • 1 ramanas of rettich
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 2 stronken witlof

Instructies

  • Snijd de witlof in reepjes en verwijder het hart.
  • Rasp de ramanas of rettich en de appel.
  • Doe alles in een kom en meng met de mayonaise of yoghonaise.
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel paprikapoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met een snufje paprikapoeder en een paar reepjes rauwe witlof voor extra crunch.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch