Frisse witlofsalade met sinaasappel en taugé

Witlofsalade met partjes sinaasappel en knapperige taugé, geserveerd op een bord – licht en fris bijgerecht, perfect voor lente of zomer.

Frisse witlofsalade met sinaasappel en taugé

Een verrassend lichte en snelle salade met een frisse citrus-twist. Perfect als lunch of voorgerecht en klaar in een handomdraai.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ el frambozenazijn
  • 2 el olijfolie
  • 3 struikjes witlof in dunne reepjes zonder harde uiteinden
  • 50 g taugé
  • Partjes van 1 sinaasappel uit de vliezen gesneden
  • Peper en zout
  • Rode ui 1 kleine, in halve ringen

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de rode ui, sinaasappelpartjes, witlof en taugé toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
  • Voeg de frambozenazijn, peper en zout toe en meng goed.
  • Verdeel de salade over twee borden.
  • Serveer lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met een paar blaadjes verse munt voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden