Frisse witlofsalade met sinaasappel en taugé
Een verrassend lichte en snelle salade met een frisse citrus-twist. Perfect als lunch of voorgerecht en klaar in een handomdraai.
Ingrediënten
- ½ el frambozenazijn
- 2 el olijfolie
- 3 struikjes witlof in dunne reepjes zonder harde uiteinden
- 50 g taugé
- Partjes van 1 sinaasappel uit de vliezen gesneden
- Peper en zout
- Rode ui 1 kleine, in halve ringen
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Voeg de rode ui, sinaasappelpartjes, witlof en taugé toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
- Voeg de frambozenazijn, peper en zout toe en meng goed.
- Verdeel de salade over twee borden.
- Serveer lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een paar blaadjes verse munt voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken.
Garneer met een paar blaadjes verse munt voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g