Frisse witte koolsalade met romige mierikworteldressing
Een eenvoudige en frisse salade van witte kool met een romige mierikworteldressing. Perfect als bijgerecht of lichte lunch!
Ingrediƫnten
Instructies
- Was de witte kool grondig, halveer deze en verwijder de harde kern.
- Snijd de kool met een scherp mes in dunne repen.
- Breng 2-3 liter water met een flinke snuf zout aan de kook.
- Voeg de koolrepen toe en blancheer ze 1 minuut.
- Giet af en spoel direct af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Laat goed uitlekken.
- Klop de room lichtjes op (niet helemaal stijf).
- Meng de room beetje bij beetje met de mayonaise.
- Voeg vervolgens de mierikwortel en het citroensap toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de uitgelekte kool toe aan de dressing en meng alles goed door elkaar.
- Zet de salade in de koelkast om op te frissen voordat je deze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze frisse salade als bijgerecht bij gegrilde gerechten of als lichte lunch met knapperig brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en romige smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g