Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer

Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer

Frittata met Aardappel, Gekarameliseerde Ui en Gorgonzola uit de Airfryer

Deze frittata, gevuld met aardappel, gekarameliseerde ui en pittige gorgonzola, is een heerlijke en hartige maaltijd, perfect gebakken in de airfryer. Ideaal voor lunch of diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen met rode schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 grote eieren
  • 2 tl gehakte verse rozemarijn
  • 60 g pittige gorgonzola verkruimeld

Gekarameliseerde Ui:

  • 30 g boter
  • 2 grote uien in dunne plakken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ¼ theelepel zout voor de uien
  • Peper naar smaak

Instructies

Gekarameliseerde Ui:

  • Verhit de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, ¼ theelepel zout en een snufje versgemalen zwarte peper toe.
  • Bak de uien gedurende 12-15 minuten, regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen, tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de balsamicoazijn en suiker toe en bak nog een minuut, tot de azijn is ingekookt.
  • Houd het uimengsel warm.

Aardappelen Voorbereiden:

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur.
  • Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 minuten.
  • Giet af en spoel onder koud water tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm dik te snijden.
  • Hak ze daarna grof.
  • Meng de aardappelen met ½ tl zout en ¼ tl peper.

Frittata Voorbereiden:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 10 minuten, schud ze tussendoor een paar keer.
  • Verdeel de aardappelen in één laag over de ingevette schaal of bakblik.

Eiermengsel:

  • Klop in een kom de eieren met de rozemarijn, ½ tl zout en wat peper.
  • Giet het eiermengsel over de aardappelen in de schaal.

Frittata Bakken:

  • Bak de frittata in de airfryer op 180°C gedurende 15 minuten, totdat het ei begint te stollen.
  • Strooi de verkruimelde gorgonzola over de frittata en bak nog eens 5 minuten, totdat de frittata gesouffleerd en gaar is.

Afwerking:

  • Verdeel de warme gekarameliseerde ui over de frittata.
  • Snijd de frittata in punten en serveer heet of warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een glas Chianti of een andere droge, rode Italiaanse wijn.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch