Frittata met artisjokharten
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
- 4 scharreleieren,
- 3 eetlepel(s) melk
- 100 g geraspte belegen kaas
- ½ eetlepel(s) Mexicaanse kruiden Silvo,
- zout
- peper
- 5 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 zakje gemengde friséesla 200 g,
- 1 bakje venkelrauwkost 150 g,
- 8 zwarte olijven zonder pit potje á 160 g, Drossa,
- 4 meergranen-pistolets
Instructies
- Artisjokharten afgieten en in vieren snijden. In kom eieren loskloppen met melk, kaas,
- Mexicaanse kruiden, zout en peper.
- In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Artisjokharten en eiermengsel afgedekt in ca. 8 minuten op halfhoog vuur gaar -bakken (= frittata).
- Intussen in slaschaal azijn, rest van olie, zout en peper tot sausje kloppen.
- Friséesla, venkelrauwkost en olijven erdoor scheppen.
- Frittata op bord laten glijden, keren en weer terug laten glijden in pan. In ca. 1 minuut onderkant goudbruin bakken.
- Frittata in vier punten snijden en op vier borden leggen.
- Salade ernaast scheppen.
- Serveren met pistolets.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g