Fruit filet met artisjokcrème, snijbonen en een oreganoamandel olie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® soya Fruit Filets
  • 2 blikken artisjokharten
  • 400 g snijbonen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes oregano vers
  • handvol rucola
  • 50 g amandelen
  • ½ citroen optioneel

Instructies

  • Giet het water van de artisjokken en pureer deze in een blender met een ruime eetlepel lekkere extra vierge olijfolie en een eetlepel water.
  • Verwarm de artisjokcrème in een sauspan op een heel laag vuur.
  • Zet een pan op het vuur met water en een snufje zout.
  • Breng aan de kook.
  • Snij de snijbonen in lange strips en voeg deze toe aan de pan met kokend water gedurende 2 á 3 minuten.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Fruit deze 1 á 2 minuten in een scheut Alpro® soya bak en braad en voeg de snijbonen toe.
  • Zet vuur uit en roer door.
  • Maak een smaakvolle oregano amandel olie.
  • Meng de verse oregano, rucola blaadjes, amandelen, het teentje knoflook en 50 ml olijfolie.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
  • Pureer dit met een staafmixer.
  • Bak de fruit filets goudbruin, om en om, circa 3 minuten per kant.
  • Maak de borden op.
  • Doe een eetlepel artisjokcrème op het bord.
  • Leg hierbij de sliertjes snijbonen.
  • Snij de fruitfilets door midden en leg beide helften ernaast.
  • Tot slot schep je de oregano amandel olie eromheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch