Fruit salade met kaas

Fruit salade met kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 dl melk
  • 100 g rozijnen
  • 25 g boter
  • 200 g spekblokjes
  • 500 g wijnzuurkool
  • 1 appel
  • Citroensap
  • Kaneelpoeder
  • 1 banaan
  • 4 schijven ananas blik
  • 8 plakken ham
  • 100 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daar na uitlekken.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Schil de appel,boor het klokhuis eruit, snijd deze in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel deze met citroensap.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Rol de plakjes ham op.
  • Bak de spekblokjes uit.
  • Voeg de zuurkool toe,leg een deksel op de pan en laat de zuurkool 5minuten zachtjes stoven.
  • Schep er dan de rozijnen, appelblokjes en kaneel door en leg er de plakjes banaan op.
  • Stoof het zuurkool mengsel nog 5 minuten.
  • Giet de aardappelen af,stamp ze fijn en roer er de melk,nootmuskaat en peper door.
  • Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkool mengsel.
  • Leg de rolletjes ham en de ananasschijven op de zuurkool.
  • Schep de aardappelpuree er boven op en bestrooi het met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 15 minuten voorverwarmde oven van 180ºC.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland