Fruitfilet met linzen en mosterd crème

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Fruitfilets
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 g linzen du Puy
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ winterpeen
  • 4 takjes tijm
  • 1 pakje Alpro® Soya Cuisine Light
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el grove mosterd
  • Alpro® Soya Bakken & Braden
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie

Instructies

  • Kook de linzen in ruim water ongeveer 20 minuten tot ze 'al dente' zijn.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de gesneden groenten en verse tijm toe.
  • Smoor gedurende 10 minuten tot gaar.
  • Voeg de uitgelekte linzen toe aan het groentemengsel en breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
  • Snijd de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  • Voor de mosterdcrème kook je de Alpro® Soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
  • Roer de grove mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Alpro® Soya Fruitfilets 4 minuten aan elke kant in een beetje Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Serveer de Fruitfilets met de linzen, bloemkool en mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept biedt een heerlijke combinatie van smaken en voedingsstoffen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch