Fruitfilets met geroosterde pompoen, rode ui én witlof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Fruitfilets
  • 1 flespompoen
  • 5 rode uien
  • 2 takjes verse salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stronkjes witlof
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil en ontpit de pompoen, snijd deze in blokjes van 2 cm.
  • Plaats de pompoen op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, gehakte knoflook, gesneden salie, zout en peper.
  • Voeg de rode uien met schil toe aan de ovenschaal bij de pompoen.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de pompoen mooi bruin is.
  • Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden, verwijder het hart en snijd in grove schuine stukken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de gesneden witlof toe en bak deze goudbruin.
  • Breng op smaak met zout, peper en een scheutje balsamico azijn.
  • Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven.
  • Verwijder de schil van de rode uien, snijd ze in plakjes en bestrooi met peper en zout.
  • Meng ze met de geroosterde pompoen en zet de ovenschaal even terug in de oven om alles warm te houden.
  • Bak de Alpro® Soya Fruitfilets gedurende 4 minuten aan beide zijden goudbruin in een pan met een beetje olie.
  • Serveer de Alpro® Soya Fruitfilets samen met de geroosterde pompoen en witlof.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch