Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien
Serveer deze heerlijke Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien als verfrissend en feestelijk dessert!
Ingrediënten
Voor het ananasmengsel:
- Een kwart ananas zonder schil, in kleine blokjes gesneden
- Sap en zest van limoen
- 3 eetlepels witte rum
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel munt fijngehakt
Voor het aardbeienmengsel:
- 250 gram aardbeien in kleine blokjes gesneden
- Sap en zest van limoen
- 3 eetlepels likeur fraise des bois
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 1 eetlepel munt fijngehakt
Voor de crumble:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
Voor de yoghurtcrème:
- 200 ml yoghurt
- 200 ml crème fraîche
- Sap van limoen
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Bereid twee afzonderlijke fruitmengsels volgens de ingrediëntenlijst, maar bewaar de munt voor later.
- Marineer de fruitmengsels au bain-marie (of in de stoomoven), 10 minuten op laag vuur.
- Snijd de munt fijn en meng deze door beide fruitmengsels.
- Laat de fruitmengsels afkoelen en koel ze verder in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
- Meng voor de crumble bloem, boter, suiker en ei tot grove kruimels.
- Verspreid de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen.
- Meng voor de yoghurtcrème yoghurt, crème fraîche, limoensap en poedersuiker.
- Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast tot gebruik.
- Bouw de crumble op in hoge glazen door afwisselend lagen ananasmengsel, kruimels, yoghurtcrème, aardbeienmengsel en kruimels toe te voegen, tot de glazen vol zijn.
- Garneer de bovenkant van de crumble met extra kruimels, fruit en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of Muscaat uit Zuid-Frankrijk past goed bij deze crumble.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g