Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram Friese nagelkaas
- 500 gram jong belegen Goudse kaas
- 5 deciliter melk
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 2 eetlepel(s) Beerenburg
- nootmuskaat
- witte peper uit de molen
- 250 gram droge (hardworst
- 8 bosuitjes
- 12 sneden (ontkorswitbrood in dobbelsteentjes
- 100 gram boter
Instructies
- Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes.
- Snijd bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Verhit boter in een wok of koekenpan en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
- Bak de broodblokjes er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in.
- Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
- Rasp beide kaassoorten grof.
- Breng de melk in de caquelon of andere geschikte pan aan de kook.
- Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe.
- Blijf zo lang roeren tot de kaas is gesmolten.
- Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
- Roer het mengsel samen met Beerenburg door de kaasmassa.
- Laat er nog even de kook over komen.
- Rasp er een beetje nootmuskaat over en voeg naar smaak wat peper toe.
- Roer alles nog eenmaal krachtig door.