Fryske Tsiis fondu

tsiisfondue

Fryske Tsiis fondu

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram Friese nagelkaas
  • 500 gram jong belegen Goudse kaas
  • 5 deciliter melk
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 2 eetlepel(s) Beerenburg
  • nootmuskaat
  • witte peper uit de molen
  • 250 gram droge (hardworst
  • 8 bosuitjes
  • 12 sneden (ontkorswitbrood in dobbelsteentjes
  • 100 gram boter

Instructies

  • Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes.
  • Snijd bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit boter in een wok of koekenpan en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
  • Bak de broodblokjes er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in.
  • Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  • Rasp beide kaassoorten grof.
  • Breng de melk in de caquelon of andere geschikte pan aan de kook.
  • Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe.
  • Blijf zo lang roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
  • Roer het mengsel samen met Beerenburg door de kaasmassa.
  • Laat er nog even de kook over komen.
  • Rasp er een beetje nootmuskaat over en voeg naar smaak wat peper toe.
  • Roer alles nog eenmaal krachtig door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------