Fusilli met romige amandel-tomatensaus

Kom met fusilli in een romige tomaten-amandelsaus met paprika en ui, gegarneerd met gehakte amandelen, geraspte manchego en verse peterselie, geserveerd met sinaasappelpartjes en kruiden op een houten tafe

Fusilli met romige amandel-tomatensaus

Een smaakvolle vegetarische pastamaaltijd met een romige saus van tomaat en amandel, op smaak gebracht met paprika, sinaasappel en manchego.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el fijngehakte verse peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 2 el geraspte manchego kaas of parmezaanse
  • 2 el gepelde grofgehakte amandelen
  • dl tomaatblokjes uit blik met vocht
  • 200 g witte fusilli
  • ½ rode paprika in kleine blokjes
  • ½ ui in dunne ringen
  • 1 knoflookteen in dunne plakjes
  • 2 l water
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng het water met een theelepel zout en 1 el olie aan de kook.
  • Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de plakjes knoflook tot ze geuren.
  • Schep de knoflook uit de pan op een bord.
  • Bak de grofgehakte amandelen lichtbruin in dezelfde olie.
  • Schep ook deze bij de knoflook.
  • Bak in de resterende olie de paprika en ui tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe.
  • Laat de saus zachtjes inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de fusilli beetgaar in het kokende water.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  • Doe de pasta in een schaal en meng de saus erdoor.
  • Strooi knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
  • Serveer met geraspte manchego of parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse groene salade met citroenvinaigrette.
Wijnadvies:

Heerlijk met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 16 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Pasta / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch