Fusilli met romige amandel-tomatensaus
Een smaakvolle vegetarische pastamaaltijd met een romige saus van tomaat en amandel, op smaak gebracht met paprika, sinaasappel en manchego.
Ingrediënten
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 el sinaasappelsap
- 1 tl geraspte sinaasappelschil
- 2 el geraspte manchego kaas of parmezaanse
- 2 el gepelde grofgehakte amandelen
- 2½ dl tomaatblokjes uit blik met vocht
- 200 g witte fusilli
- ½ rode paprika in kleine blokjes
- ½ ui in dunne ringen
- 1 knoflookteen in dunne plakjes
- 2 l water
- Peper
- Zout
Instructies
- Breng het water met een theelepel zout en 1 el olie aan de kook.
- Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de plakjes knoflook tot ze geuren.
- Schep de knoflook uit de pan op een bord.
- Bak de grofgehakte amandelen lichtbruin in dezelfde olie.
- Schep ook deze bij de knoflook.
- Bak in de resterende olie de paprika en ui tot de ui glazig is.
- Voeg de tomaatblokjes met vocht, sinaasappelsap en sinaasappelschil toe.
- Laat de saus zachtjes inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de fusilli beetgaar in het kokende water.
- Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
- Doe de pasta in een schaal en meng de saus erdoor.
- Strooi knoflook, amandelen en peterselie over de pasta.
- Serveer met geraspte manchego of parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade met citroenvinaigrette. Wijnadvies:
Heerlijk met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Serveer met een frisse groene salade met citroenvinaigrette. Wijnadvies:
Heerlijk met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 16 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g