Gamba in een Gekleurd Jasje

Gamba in een Gekleurd Jasje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 grote gamba's
  • 2 grote rode chili pepers lomboks
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje selderij
  • 50 g eiermie
  • 50 g rijstmie
  • 3 eiwitten
  • Zout
  • Peper versgemalen
  • Plantaardige olie

Instructies

  • Pel de gamba's, laat de staartjes zitten en verwijder het zwarte darmkanaal aan de rugkant.
  • Wrijf de garnalen in met peper en zout.
  • Haal de steeltjes van de zaadlijsten van de lomboks en pel de knoflook. Hak de lomboks en
  • knoflook fijn en selderij grof.
  • Verkruimel de eiermie en rijstmie en meng deze met de gehakte lomboks, knoflook en selderij.
  • Klop de eiwitten los.
  • Verhit ruim olie in een wok.
  • Haal elke gamba één voor één door het eiwit en daarna door het eiermie-rijstmie mengsel,
  • zorg dat ze goed bedekt zijn, behalve het staartje.
  • Frituur de gamba's aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
  • Serveer deze hapjes met gamba's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters