Gamba’s in preiblad

Gamba's in preiblad

Porties: 24 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 groene preibladeren
  • 24 gamba's
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 ½ dl olie.
  • Voor de saus:
  • 1 dl azijn
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 5 cm verse fijngehakte gemberwortel
  • 1 ½ dl kokosmelk
  • 4 lente-uitjes in dunne ringen
  • 1 tl sambal oelek
  • scheutje Nam Pla hartige Vietnamese vissaus.

Instructies

  • Halveer de preibladeren in de lengte en kook ze ca 30 seconden in kokend water.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Pel de gamba's, maar laat de staartjes zitten. verwijder de zwarte darmpjes op de rug.
  • Steek elke gamba in de lengte aan een houten satéstokje.
  • Wikkel een preiblad om de gamba en knoop de uiteinde vast.
  • Vermeng het limoensap en de olie en bestrijk er de ingepakte garnalen mee.
  • Laat de garnalen op het rooster in een paar minuten rosé worden.
  • Roer de Ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer die in een kommetje.
  • Dip de geroosterde garnalen in de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------